Velkommen til Hørsholm-Rungsted Vikingelaug

Det er ingen tilfældighed, at Hørsholm-Rungsted Vikingelaugs motto øverst på siden er »De Muntre Helårs Vinterbadere«.

For ganske vist er det sjovest, når temperaturerne er under 10 grader, men et ikke uvæsentligt element er, at vi har det sjovt og hyggeligt uanset temperaturen.

Det er helt normalt, at der grines – meget – om morgenen i Vinterpaladset på Rungsted Havn. Kan man starte dagen bedre end med et koldt kick i vandet og munter latter?

Humoren er i det hele taget i højsædet, og det er derfor ikke uden grund, at vores generalforsamling – som trækker 100-140 medlemmer – også kaldes for den årlige revy.

Vinterbadning er popu- lært … medlemstallet vokser … Lauget er landets nr. 13
Vinterbadning er de seneste år blevet yderst populær: Lauget havde i 2008 200 medlemmer, men en udvidelse af Vinterpaladset gjorde det muligt at optage ventelisten, og fortsat tilgang betyder, at vi i oktober 2016 er 480 medlemmer – og nummer 13 blandt de nu 110 Vinterbadeforeninger i Danmark, VID.

Tendensen ses over hele landet: I VID var der registreret knapt 11.000 medlemmer i 2009 og det tal har rundet 31.000 i 2016. Samtidig viser en undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut i 2011, at én procent af befolkningen er vinterbadere, hvilket svarer til ca. 60.000.

At interessen er vokset så kraftigt kan vi godt forstå!

Tag en rundtur på vores hjemmeside. Klik frem til spændende indhold gennem den sorte menu-bjælke øverst eller gennem enkeltemner nederst. Få et bedre overblik gennem menu-punktet Brug af hjemmesiden. Og har du ting, du savner, så kontakt web-redaktøren, den Elektroniske Viking.

Daab copy

Høvding blandt debuterende skjoldmøer og lurendrejere. Dåben 2015. Foto: Jesper Alstrøm.

Du er også velkommen til at kontakte Lauget på mail.

Gennem billedarkivet kan du genopleve højdepunkter fra vikingeåret.

August 2014 – Erling Madsen  Helmet red tint
(Opdateret oktober 2016 vedr. foreningens størrelse)

Print Friendly, PDF & Email