Velkommen til Hørsholm-Rungsted Vikingelaug

»De Muntre Helårs Vinterbadere« kalder vi os. Og dét er der flere grunde til: Vi har en munter stemning og selvom det hedder vinterbadning, så bader vi faktisk året rundt.

Også selv om det giver det bedste kick i hjernen, når temperaturen i vandet er under 10 grader. Det sociale er nemlig heller ikke uvæsentligt.

Kombinationen af koldt vand og godt selskab er en rigtig god blanding, og der er ikke mange morgener uden grin i Vinterpaladset – vort prangende omklædningsrum på Rungsted Havn.

Latteren ruller også som bølger på Øresund, når vi holder den årlige generalforsamling, som nok er én af de mest muntre i kongeriget!

Vinterbadning er popu- lært … stadig flere medlemmer … Lauget er landets nr. 13

Vinterbadning er de seneste år blevet yderst populær: Lauget havde i 2008 200 medlemmer, men en udvidelse af Vinterpaladset gjorde det muligt at optage ventelisten, og det har vi gjort hvert år siden. Vi er i sommeren 2018 525 medlemmer – og nummer 13 blandt de nu 134 Vinterbadeforeninger i Danmark, VID.

Tendensen ses over hele landet: I VID var der registreret knapt 11.000 medlemmer i 2009 og det tal er oppe på 45.000. Samtidig viser en undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut i 2011, at én procent af befolkningen er vinterbadere, hvilket svarer til ca. 60.000.

Modsat langt de fleste ting i tilværelsen, så er vinterbadning ikke noget der skal trænes op: Første gang du er i koldt vand kan du mærke, om det er noget for dig. Du vil på vej op af trappen opdage, at et smil breder sig, og du vender om for lige at prøve det en gang til …

Tag en rundtur på vores hjemmeside, så du får en fornemmelse af, hvad Lauget kan tilbyde. Har du ting, du savner, så kontakt web-redaktøren, den Elektroniske Viking.
Du er også velkommen til at kontakte Lauget på mail.

Gennem billedarkivet kan du genopleve højdepunkter fra vikingeåret.

Juli 2018 – Erling Madsen  Helmet red tint

Lurblæserlauget Lurendrejerne er et meget markant indslag i Lauget. Her fotograferet på vor herlige badebro til standerhejsning og dåb. (Foto: Jesper Alstrøm).

Print Friendly, PDF & Email